logo
Besplatni info telefon 080 02 02 68

KJKP Pokop d.o.o Sarajevo

Nažalost, vaš preglednik nije podržan i ne može prikazati ovu stranicu.
U cilju što kvalitetnijeg iskustva na web-u, kao i iz sigurnosnih razloga, bilo bi dobro da pokušate koristiti jedan od modernih web preglednika. Neke od najpopularnijih možete pronaći u listi ispod.
Objavljeno: 10. 10. 2017. 15:01

Manifestacija mira i sjećanja Meletta

U mjesecu junu, obilježava se i bitka na Monte Meletti. Organizacija ovogodišnje centralne manifestacije pripala je Bosni i Hercegovini, a sarajevsko groblje „Lav“, bilo je domaćin obilježavanja ove čuvene bitke.

„Manifestacija mira i sjećanja Meletta“, kao i do sada, i ove godine održana je početkom mjeseca. Riječ je o godišnjici velike bitke na sjeveru Italije na Monte Meletti, a u kojoj je austro-ugarska vojska ostvarila jednu od svojih najslavnijih pobjeda u Prvom svjetskom ratu. Bitka na Monte Meletti se odigrala 07. Juna 1916. godine između austro-ugarske vojske i italijanske armije.

Ovogodišnjoj manifestaciji prisustvovale su delegacije iz Italije, Austrije i naše zemlje kao i druge ugledne zvanice, koje su polaganjem cvijeća i prigodnim govorima, uz veliki broj okupljenih, uveličali ovu manifestaciju. 

Nazad na početnu

Ostale novosti