logo
Besplatni info telefon 080 02 02 68

KJKP Pokop d.o.o Sarajevo

Nažalost, vaš preglednik nije podržan i ne može prikazati ovu stranicu.
U cilju što kvalitetnijeg iskustva na web-u, kao i iz sigurnosnih razloga, bilo bi dobro da pokušate koristiti jedan od modernih web preglednika. Neke od najpopularnijih možete pronaći u listi ispod.
Objavljeno: 10. 10. 2017. 14:59

Zasađene prve sadnice

U skladu sa ugovorom potpisanim izmedju općine Centar i KJKP „Pokop“ d.o.o. Sarajevo, po kojem je općina u budžetu obezbijedila finansiranje projekta hortikulturnog uređenja, početkom sedmice obilježen je i početak sađenja prvih od 8 372 sadnice, čiji broj simbolizira broj žrtava genocida u Srebrenici, a koliko je predviđeno za uređenje zelenih površina i ozelenjavanja grobalja u Koševskoj dolini. 

Predstavnici Općinskog vijeća, grada Sarajeva i boračkih udruženja, ovom prigodom, odali su i počast i položili cvijeće na spomen obilježje kod mezarja na pomoćnom stadionu Koševo, a nakon obraćanja generalnog direktora KJKP „Pokop“ d.o.o. Sarajevo Gorana Cerića, načelnika općine Centar doktora Nedžada Ajnadžića, kao i zamjenika gradonačelnika grada Sarajeva Ivice Šarića, zasadjeno je i prvih 40 sadnica.

Uz načelnika općine Centar doktora Nedžada Ajnadžića, dogradonačelnika Ivice Šarića, generalnog direktora KJKP „Pokop“ Gorana Cerića, generalnog direktora KJKP „Park“ Alena Ramića, čast da zasade prve sadnice imali su i mnogobrojne vjećnice i vijećnici općine Centar.

Početak realizacije ovog značajnog projekta obilježilo je i potpisivanje Memoranduma između predstavnika općine Centar, KJKP „Pokop-a“ i KJKP „Park-a“ o zajedničkim aktivnostima na realizaciji projekta, čime je iskazan interes za nastavak još bolje i uspješnije saradnje u budućnosti.

Nazad na početnu

Ostale novosti