logo
Besplatni info telefon 080 02 02 68

KJKP Pokop d.o.o Sarajevo

Nažalost, vaš preglednik nije podržan i ne može prikazati ovu stranicu.
U cilju što kvalitetnijeg iskustva na web-u, kao i iz sigurnosnih razloga, bilo bi dobro da pokušate koristiti jedan od modernih web preglednika. Neke od najpopularnijih možete pronaći u listi ispod.
Objavljeno: 02. 10. 2019. 08:54

Implementacija GIS-a

Početkom ove godine započelo se sa aktivnostima na uvođenju GIS-a, odnosno geografskog informacionog sistema, kojim je planirano obuhvatiti svih devet aktivnih grobalja, a kojima upravlja i gazduje KJKP „Pokop“.  

Implementacijom GIS-a zapravo je stvorena baza podataka evidencije grobnih mjesta, te infrastrukturnih objekata sa svim njihovim karakteristikama. Na ovaj način, korisnicima omogućavamo ažurirane podatke o zakupu grobnog mjesta, broju slobodnih mjesta, sve potrebne informacijama poput imena, prezimena, godine rođenja i smrti, broju parcele i sve ostale podatke, kao i cjenovnik pogrebnih usluga, raspored planiranih ukopa i pretragu objekata po grobljima.

Uspostavom GIS modela, naše preduzeće će imati jedinstveni registar grobnih mjesta i grobalja kojim upravlja, a putem interneta će biti omogućena laka pretraga podataka.

Ovim sistemom, KJKP „Pokop“ ide rame uz rame sa evropskim standardima.

Nazad na početnu

Ostale novosti