logo
Besplatni info telefon 080 02 02 68

KJKP Pokop d.o.o Sarajevo

Nažalost, vaš preglednik nije podržan i ne može prikazati ovu stranicu.
U cilju što kvalitetnijeg iskustva na web-u, kao i iz sigurnosnih razloga, bilo bi dobro da pokušate koristiti jedan od modernih web preglednika. Neke od najpopularnijih možete pronaći u listi ispod.
Objavljeno: 02. 10. 2019. 09:34

Priprema za proljetnu sadnju na grobljima Vlakovo i Bare

Izvršena nabavka sadnica za hortikulturno uređenje gradskih grobalja Vlakovo i Bare

Vegetacija predstavlja jedan od najvažnijih faktora, kako za naglašavanje pravca kretanja i hodne linije, tako i za stvaranje vizuelnih, ali i afektivnih, efekata kojima se grobljanska površina nastoji učiniti ugodnijim i spokojnijim prostorom na kojem posjetitelji mogu u miru odavati počast svojim najmilijim. Imajući u vidu tu činjenicu, KJKP „Pokop“ je izvršio nabavku biljnog materijala čija će sadnja, u skladu sa izvedbenim projektom hortikulturnog uređenja, u predstojećem periodu biti izvršena na grobljima Vlakovo i Bare. Pri tome se vodilo računa da se prije sadnje teren adekvatno pripremi, te je izvršena kultivacija zemljišta kako bi sadnice biološki mogle opstati na lokacijama na kojima je njihova sadnja predviđena.

Završetak planiranih radova rezultirat će bogatijim hortikulturnim sadržajem grobalja koja se, opravdano, svrstavaju među najveće i najljepše na našim prostorima. 

Nazad na početnu

Ostale novosti