logo
Besplatni info telefon 080 02 02 68

KJKP Pokop d.o.o Sarajevo

Nažalost, vaš preglednik nije podržan i ne može prikazati ovu stranicu.
U cilju što kvalitetnijeg iskustva na web-u, kao i iz sigurnosnih razloga, bilo bi dobro da pokušate koristiti jedan od modernih web preglednika. Neke od najpopularnijih možete pronaći u listi ispod.
Objavljeno: 24. 02. 2020. 10:54

Nastavak uspješne saradnje između Općine Centar i KJKP „POKOP“ d.o.o. Sarajevo

U kabinetu načelnika Općine Centar, 02.07.2019. godine, potpisan je ugovor o sufinansiranju projekta uređenja mrtvačnice na gradskom groblju Bare, između Općine Centar i KJKP „POKOP“ d.o.o. Sarajevo. Potpisnici ugovora su bili načelnik Općine Centar prof. dr. Nedžad Ajnadžić i direktor KJKP „POKOP“ d.o.o. Sarajevo, Goran Cerić.

Potpisivanju ugovora, u ime KJKP „POKOP“ d.o.o. Sarajevo, prisustvovao je i Asmir Hodžić, izvršni direktor KJKP „POKOP“ d.o.o. Sarajevo, dok su u ime Općine Centar potpisivanju prisustvovali savjetnici općinskog načelnika Mustafa Resić i Bećir Sirovina, te pomoćnik načelnika za investicije, komunalni razvoj i planiranje Samir Šehović.

Uređenje mrtvačnice, odnosno nabavka rashladne komore za smještaj umrlih osoba će, prema procjenama, koštati 70.000 KM, te će u tu svrhu iz budžeta Općine Centar biti izdvojeno 33.000 KM.

Direktor KJKP „POKOP“ d.o.o. Sarajevo, Goran Cerić, ovom prilikom istakao je da je, s obzirom na to se zbog potrebe sudske medicine i sudskih procesa neka tijela moraju čuvati i do tri godine, nabavka rashladne komore za potrebe čuvanja tijela na duži vremenski period neophodna, te dodao da će kapacitet novih rashladnih komora biti do 12 tijela.

Tokom potpisivanja ugovora, načelnik Općine Centar, prof. dr. Nedžad Ajnadžić, istakao je da je ovo samo jedan u nizu projekata koje zajednički uspješno provode Općina Centar i KJKP „POKOP“ d.o.o. Sarajevo. Jedan od najznačajnijih projekata bio je sanacija platoa ispred kapela na gradskom groblju „Bare“, za što je izdvojeno 75.000 KM, dok je u fazi provođenje projekta ozelenjavanja grobalja Koševske doline, kojim je predviđena sadnja 8.372 sadnice koje simboliziraju žrtve genocida u Srebrenici, te postavljanje novih parkovskih klupa.Nazad na početnu

Ostale novosti