logo
Besplatni info telefon 080 02 02 68

KJKP Pokop d.o.o Sarajevo

Nažalost, vaš preglednik nije podržan i ne može prikazati ovu stranicu.
U cilju što kvalitetnijeg iskustva na web-u, kao i iz sigurnosnih razloga, bilo bi dobro da pokušate koristiti jedan od modernih web preglednika. Neke od najpopularnijih možete pronaći u listi ispod.
Objavljeno: 24. 02. 2020. 10:56

Završni radovi na prvoj fazi proširenja Aleje veterana na gradskom groblju Vlakovo

Radovi na prvoj fazi proširenja Aleje veterana na gradskom groblju Vlakovo uspješno se privode kraju. Kao što je već prethodno najavljeno, nakon završetka drenažnih radova, regulisanja odvoda površinskih voda i ucjevljivanja potoka, izgrađene su saobraćajnice i pješačke staze, postavljeni su ivičnjaci, dok je asfaltiranje u toku. 


Podsjećamo, ovaj projekat, koji će osigurati oko 610 novih grobnih mjesta, KJKP „Pokop“ d.o.o. Sarajevo provodi uz podršku Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo, shodno sporazumu o sufinansiranju prve faze uređenja Aleje veterana na gradskom groblju Vlakovo, potpisanom 11.04.2019. godine.

Nastavak uspješne saradnje, kao i potpisivanje novog sporazuma, očekuje se u narednom periodu u kojem će se pristupiti provođenju druge faze izvođenja radova definiranih projektnom dokumentacijom. Kako je predviđeno, druga faza podrazumijeva radove na humusiranju, instalacijske radove, hortikulturno uređenje, postavljanje urbane opreme, kao i izgradnju česmi i fontane.

Aleja veterana je vječno počivalište i svojevrsni spomenik koji svjedoči o hrabrosti i životu ljudi koji su u proteklom ratu stali u odbranu naše domovine, što dodatno povećava važnost ovog projekta. Stoga se zahvaljujemo resornom ministarstvu, kao i ministru za boračka pitanja Kantona Sarajevo, Ismiru Juski, koji su prepoznali značaj i podržali njegovu realizaciju.

Nazad na početnu

Ostale novosti