logo
Besplatni info telefon 080 02 02 68

KJKP Pokop d.o.o Sarajevo

Nažalost, vaš preglednik nije podržan i ne može prikazati ovu stranicu.
U cilju što kvalitetnijeg iskustva na web-u, kao i iz sigurnosnih razloga, bilo bi dobro da pokušate koristiti jedan od modernih web preglednika. Neke od najpopularnijih možete pronaći u listi ispod.
Objavljeno: 05. 09. 2019. 14:08

Web GIS pretraga umrlih

Obavještavaju se korisnici usluga KJKP „Pokop“ d.o.o. Sarajevo da je puštena u rad web GIS pretraga umrlih. Uspostavom geografskog informacionog sistema (GIS), stvoren je jedinstven registar grobnih mjesta i infrastrukturnih objekata sa svim njihovim karakteristikama, koji se nalaze na svim grobljima kojima KJKP „Pokop“ d.o.o. Sarajevo upravlja i gazduje.

Na našoj službenoj web stranici, odabirom „Pretraga umrlih“ na glavnom meniju, građanima je omogućena pretraga podataka i pristup informacijama o pokojnicima, kao što su ime, prezime, godina rođenja i smrti, broj parcele, grobnog mjesta i reda na kojem je pokojnik ukopan. Također, interaktivna karta na kojoj su ucrtana sva grobna mjesta i infrastrukturni objekti, dodatno olakšava snalaženje na groblju i pristup potrebnim informacijama za traženo grobno mjesto.

Implementacija GIS-a je još jedan u nizu uspješnih projekata koje provodi KJKP „Pokop“ d.o.o. Sarajevo, u cilju kvalitetnijeg pružanja usluga korisnicima naših usluga, u skladu sa evropskim standardima. 

Nazad na početnu

Ostale novosti