logo
Besplatni info telefon 080 02 02 68

KJKP Pokop d.o.o Sarajevo

Nažalost, vaš preglednik nije podržan i ne može prikazati ovu stranicu.
U cilju što kvalitetnijeg iskustva na web-u, kao i iz sigurnosnih razloga, bilo bi dobro da pokušate koristiti jedan od modernih web preglednika. Neke od najpopularnijih možete pronaći u listi ispod.
Objavljeno: 28. 04. 2020. 11:07

Obilježena godišnjica tragično stradale djece

Ovaj događaj opomena je i podsjetnik da briga o sigurnosti djece, kao o najranjivijoj kategoriji našeg društva mora biti prioritet u svakom momentu

Na na gradskom groblju „Vlakovo“ protekle sedmice, položeno je cvijeće na spomen obilježje i mezare šest beba koje su tragično stradale u požaru u Dječijem domu „Bjelave“, čime je obilježena 13.godišnjica ovog tužnog događaja.

Tog kobnog 22. aprila 2007. Godine, živote su izgubili najmlađi štićenici Dječijeg doma „Bjelave“ - Medina Bostandžija, Al`dina-Dalal Akmadžić, Amina Čustović, Džemal Šabanović, Faik Krasnići i Damir Pejanović, dok je 18 djece teže i lakše povrijeđeno.

Cvijeće su položili predsjedavajući Skupštine KS Mirza Čelik i ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Jasna Agić, te predstavnici KJU “Dom za djecu bez roditeljskog staranja” Sarajevo i KJKP “Pokop”.

Ovaj događaj opomena je i podsjetnik da briga o sigurnosti djece, kao o najranjivijoj kategoriji našeg društva mora biti prioritet u svakom momentu.

 

Nazad na početnu

Ostale novosti