logo
Besplatni info telefon 080 02 02 68

KJKP Pokop d.o.o Sarajevo

Nažalost, vaš preglednik nije podržan i ne može prikazati ovu stranicu.
U cilju što kvalitetnijeg iskustva na web-u, kao i iz sigurnosnih razloga, bilo bi dobro da pokušate koristiti jedan od modernih web preglednika. Neke od najpopularnijih možete pronaći u listi ispod.
Objavljeno: 28. 04. 2020. 11:36

Uputstva za građane

Primjetna je pojava masovnog okupljanja prilikom sahrana/dženaza/pogreba i posjete grobljima, te smo u obavezi da vas podsjetimo da su još uvijek na snazi naredbe o zabrani masovnog okupljanja, a u cilju zaštite i očuvanja javnog zdarvlja

Poštovani sugrađani, shodno epidemiološkoj situaciji uzrokovanoj pojavom virusa Corona, te činjenici da je još uvijek na snazi Odluka o proglašenju stanja prirodne i druge nesreće na području Kantona Sarajevo, ljubazno vas molimo da se pridržavate naredbi koje su još uvijek na snazi.


Naime, liberalizacijom određenih mjera, primjetna je i pojava masovnog okupljanja prilikom sahrana/dženaza/pogreba i posjete grobljima, te smo u obavezi da vas podsjetimo da su još uvijek na snazi naredbe o zabrani masovnog okupljanja, a sve u cilju zaštite i očuvanja javnog zdravlja. Stoga apelujemo da se pridržavate dole navedenih uputa: 


- obavezno je korištenje zaštitne opreme poput rukavica i maske za lice

- obavezno je održavanje socijalne distance u minimalnoj udaljenosti od metar i pol do dva između posjetioca

- ukoliko je organizovan posljednji ispraćaj u kapelama, kretanje ljudi unutar kapela je obavezno svesti na minimum

- prilikom izjavljivanja saučešća, izbjegavati lične kontakte, poput rukovanja, te isto izjaviti klimanjem glave

- ukop preminule osobe potrebno je izvršiti u što kraćem vremenskom roku, bez dodatnog zadržavanja.


Na našoj web stranici u kategoriji „Pretraga umrlih“, uz pomoć GIS-a, možete pronaći detaljne podatke o mjestu ukopa koji vas interesira, te naknadno, bez gužve, posjetiti željeno grobno mjesto.

Iskoristili bi priliku da vas još jednom zamolimo da za uplatu godišnje takse koristite elektronski način plaćanja ili da to učinite korištenjem aplikacije HuHU, te da posjete prostorijama KJKP „Pokop“ d.o.o. odložite do daljnjeg, a sve u svrhu zajedničkog doprinosa zaštiti i očuvanju javnog zdravlja.


Nazad na početnu

Ostale novosti