logo
Besplatni info telefon 080 02 02 68

KJKP Pokop d.o.o Sarajevo

Nažalost, vaš preglednik nije podržan i ne može prikazati ovu stranicu.
U cilju što kvalitetnijeg iskustva na web-u, kao i iz sigurnosnih razloga, bilo bi dobro da pokušate koristiti jedan od modernih web preglednika. Neke od najpopularnijih možete pronaći u listi ispod.
Objavljeno: 15. 05. 2020. 14:40

Obavještenje

Poštovani posjetitelji, u skladu sa novim uredbama Federalne uprave civilne zaštite, koje se odnose na  ublažavanje restriktivnih mjera koje su uvedene zbog prijetnje očuvanju javnog zdravlja uzrokovane pojavom virusa Corona, te stabilizacijom higijensko – epidemiološke situacije, ali i činjenice da se približava vjerski praznik Bajram, koristimo priliku da Vas obavijestimo da je izmjenjena odluka o zabrani ulaska privatnih vozila u komplekse gradskih grobalja Vlakovo i Bare.

Kako bi se obezbijedio kontinuitet obavljanja komunalne djelatnosti održavanja grobalja i obavljanja pogrebničke djelatnosti u toku trajanja stanja prirodne i druge nesreće koja je proglašena u Kantonu Sarajevo, a sa druge strane omogućila što bolja usluga korisnicima, ulazak privatnih vozila na gradska groblja Vlakovo i Bare reguliše se na način da je dozvoljen ulazak uz obaveznu dezinfekciju vozila na kapijama, zabrana ulaska u gradska groblja tokom obavljanja dženaze/sahrane/ukopa i dalje ostaje na snazi. Brzina kretanja vozila je ograničena na 20 km/h, kako se ne bi narušavao red i mir na groblju.


Ovom prilikom Vas još jednom podsjećamo na obavezu nošenja lične zaštitne opreme poput maske za lice i rukavica, te obavezno držanje distance u udaljenosti od metar i pol do dva između posjetioca, ukoliko je organizovan posljednji ispraćaj u kapelama, kretanje ljudi unutar kapela je obavezno svesti na minimum, prilikom izjavljivanja saučešća, obavezno je izbjegavanje ličnih kontakata, poput rukovanja, te je isto moguće izjaviti klimanjem glave, ukop preminule osobe potrebno je izvršiti u što kraćem vremenskom roku, bez dodatnog zadržavanja


Sve navedene mjere ostaju na snazi do daljnjeg, o eventualnim promjenama, izmjenama i dopunama blagovremeno ćemo Vas obavijestiti.


Ukoliko imate dodatnih pitanja ili nejasnoća možete nam se obratiti na slijedeće načine: putem maila kjkp_pokop@bih.net.ba ili farik.keco@pokop.ba , pozivom na besplatan info telefon 080 02 02 68 ili pozivom na broj 065 226 749 (Farik Kečo).


Obavještenje možete preuzeti ovdje.


Nazad na početnu

Ostale novosti