logo
Besplatni info telefon 080 02 02 68

KJKP Pokop d.o.o Sarajevo

Nažalost, vaš preglednik nije podržan i ne može prikazati ovu stranicu.
U cilju što kvalitetnijeg iskustva na web-u, kao i iz sigurnosnih razloga, bilo bi dobro da pokušate koristiti jedan od modernih web preglednika. Neke od najpopularnijih možete pronaći u listi ispod.
Objavljeno: 09. 09. 2020. 10:21

Izvinjenje građanima

Neprijatna situacija koja je uznemirla građane i posebno korisnike usluga KJKP „Pokop“, zbog ulaska krava u gradsko groblje „Vlakovo“, Uprava KJKP „Pokop“ se prije svega izvinjava građanima.

Naime, svjesni činjenice koliko su groblja kao vječna počivališta porodica osjetljiv dio života, a bez namjere da tražimo bilo kakvo opravdanje, obavještavamo građane da je Uprava ovog respektabilnog preduzeća, poduzela sve potrebne mjere kako se ovakvi incidenti ne bi događali.

Građanima potpuno opravdavamo reakcije i ljutnju, osobito imajući u vidu da je skrnavljenje grobnog mjesta i krivično djelo.

No, dužni smo skrenuti pažnju na našu nemoć zbog ovog problema, i na neadekvatan odgovor nadležnih institucija.

Problem sa ulaskom krava u gradsko groblje „Vlakovo“ imali smo i ranije. Svaki ovakav slučaj prijavljen je policiji i inspekciji. Zbog čega nadležni nisu uspjeli ništa poduzeti ne znamo, no, mi, kao kantonalno preduzeće, ne možemo ulaziti ni u kakav sukob sa neodgovornim vlasnicima.

I ovaj najnoviji slučaj prijavljen je policiji koja je izašla na mjesto događaja, napravila zapisnik i vidjet ćemo šta će se dalje događati. Poduzimamo i poduzimat ćemo i dalje sve moguće i dostupne mjere, kako se ovako nemile situacije ne bi više ponavljale.

Nadalje, zbog velike površine gradskog groblja „Vlakovo“ naši čuvari nisu u mogućnosti biti na svakom mjestu u isto vrijeme, osobito kada se radi, kao u ovom slučaju, o ulasku u poslijepodnevnim satima, kada rade samo dežurne službe.

Mi ćemo se kao odgovorna ustanova i dalje truditi da ovakvim i sličnim situacijama stanemo u kraj, no, ovim putem molimo i policiju i nadležne službe, da se pozabave problemom neodgovornog vlasništva, kako bi naše preduzeće, kao i svih proteklih godina, nastavilo uživati dobru reputaciju, i zadržalo profesionalan odnos prema poslu i građanima.


Nazad na početnu

Ostale novosti