logo
Besplatni info telefon 080 02 02 68

KJKP Pokop d.o.o Sarajevo

Nažalost, vaš preglednik nije podržan i ne može prikazati ovu stranicu.
U cilju što kvalitetnijeg iskustva na web-u, kao i iz sigurnosnih razloga, bilo bi dobro da pokušate koristiti jedan od modernih web preglednika. Neke od najpopularnijih možete pronaći u listi ispod.
Objavljeno: 29. 10. 2020. 10:59

Obavezne epidemiološke mjere

Obavezne epidemiološke mjere za posjetitelje grobalja povodom blagdana “Svi sveti” i “Dušni dan – dan mrtvih”

Imajući u vidu da se 1. i 2. novembra obilježavaju blagdani “Svi sveti” i “Dušni dan – dan mrtvih”, te da je očekivano veliko prisustvo posjetitelja na grobljima kojima upravlja i gazduje KJKP “Pokop” d.o.o. Sarajevo, a u skladu sa usložnjavanjem higijensko – epidemiološke situacije, te naredbama i preporukama Federalnog i Kantonalnog ministarstva zdravstva, Federalnog i Kantonalnog Zavoda za javno zdravstvo, te pripadajućih kriznih štabova, koristimo priliku da Vas podsjetimo na obavezno poštovanje svih mjera sa ciljem zaštite javnog zdravlja i sprječavanje širenja Corona virusa.  


Na svim grobljima kojima upravlja i gazduje KJKP “Pokop” d.o.o. od 31.oktobra do 2.novembra biće pojačano prisustvo redara - zaštitara koji će biti zaduženi za provođenje epidemioloških mjera, pružanje potrebnih informacija posjetiocima, te sprječavanje nastanka gužvi na ulazima.

U toaletima koji su otvoreni za posjetitelje osigurane su česme sa vodom, sapunom, te aparatima za sušenje ruku, kao i dispenzerima sa dezinfekcionim sredstvom. Na česmama koje se nalaze na grobljanskim površinama, također je osigurana dovoljna količina sapuna i dezinfekcionih sredstava, a sve sa ciljem sprječavanja širenja virusa Corona. Ovom prilikom, molimo sve građane da, prilikom čišćenja grobnih mjesta, višak zemlje, trave i druge vrste otpada odlažu u korpe za smeće koje se nalaze na grobljima.


Svaki posjetiltelj je dužan da dezinfikuje ruke koristeći dezinfekciona sredstva na ulazima u groblje, obavezno je održavanje fizičke distance od minimalno 2 metra, osim za članove iste porodice, i to ne u grupama većim od četiri osobe. 


Obavezno je nošenje zaštitnih maski preko usta i nosa u skladu sa Naredbom broj 01 – 33 – 5991 / 20 od 25.10.2020.godine Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Sveta misa povodom praznika “Svi sveti” biće održana na groblju “Sveti Josip” u 15h poštujući sve mjere zaštite, a posebno korištenje lične zaštitne opreme i održavanje fizičke distance, misi će uz ostalo svećenstvo prisustvovati i kardinal Vrhbosanske nadbiskupije gdin. Vinko Puljić. 


Građani koji nisu u mogućnosti ovom prilikom posjetiti vječna počivališta svojih najmilijih imaju mogućnost da se putem telefona 033 207 594 ili maila pokop_kjkp@bih.net.ba informišu o uslugama koje pruža KJKP “Pokop” d.o.o., od kojih ovom prilikom izdvajamo slijedeće: uređenje i sanacija grobnih mjesta, čišćenje i obnavljanje nadgrobnih spomenika, polaganje cvijeća i paljenje svijeća. 


Na našoj web stranici, u kategoriji “Pretraga umrlih”, uz pomoć GIS-a možete pronaći detaljne podatke o mjestu ukopa koji Vas interesuje, te naknadno, bez gužve, posjetiti željeno grobno mjesto. Podsjećamo Vas da za uplatu godišnjih naknada za korištenje grobnog mjesta, pored posjete prostorijama KJKP “Pokop” d.o.o., možete izvršiti elektronskim putem ili korištenjem aplikacije HuHu.


Katalog pogrebne opreme možete preuzeti ovdje.

Katalog cvijeća možete preuzeti ovdje.

Katalog nadgrobnih obilježja možete preuzeti ovdje. 

Protokol o postupku ugovaranja pogreba / sahrana / dženaza možete ovdje.

Protokol koji se odnosi na ukop preminulih lica možete preuzeti ovdje.

Protokol koji se odnosi na proceduru čišćenja i dezinfekcije možete preuzeti ovdje.

Krizni plan pripravnosti KJKP “Pokop” d.o.o. možete preuzeti ovdje.


Nazad na početnu

Ostale novosti