logo
Besplatni info telefon 080 02 02 68

KJKP Pokop d.o.o Sarajevo

Nažalost, vaš preglednik nije podržan i ne može prikazati ovu stranicu.
U cilju što kvalitetnijeg iskustva na web-u, kao i iz sigurnosnih razloga, bilo bi dobro da pokušate koristiti jedan od modernih web preglednika. Neke od najpopularnijih možete pronaći u listi ispod.
Objavljeno: 06. 11. 2020. 14:26

Revidirani dokument protokola o postupku ugovaranja pogreba/sahrana/dženaza, preuzimanju lica preminulih od zarazne bolesti, transportu, ispraćaju i ukopu, higijeni i dezinfekciji, korištenju zaštitnih sredstava i opreme, njihovo odlaganje i uništavanje

Pojava novog virusa Corona, te pogoršana higijensko – epidemiološka situacija na globalnom nivou, postavila je brojne izazove za normalno funkcionisanje svih segmenata društva. KJKP „Pokop“ d.o.o. je 16.03.2020.godine pripremio dokument pod nazivom Protokol o postupku ugovaranja pogreba/sahrana/dženaza, preuzimanju lica preminulih od zarazne bolesti, transportu ispraćaju i ukopu, higijeni i dezinfekciji, korištenju zaštitinih sredstava i opreme, njihovo odlaganje i uništavanje, imajući u vidu da je dokument kreiran na samom početku pandemije, te da su informacije o novom Corona virusu u to vrijeme bile šture i ograničene, navedeni dokument je revidiran. Dokument je usklađen sa preporukama, naredbama, iskustvima i saznanjima koja su nam dostupna, a odnose se na pandemiju Corona virusa. Protokolom su obuhvaćene sve aktivnosti koje se odnose na postupanje sa preminulom osobom za koju je utvrđeno, ili postoji osnovana sumnja da je bila zaražena virusom Corona, te sve mjere zaštite zdravlja uposlenika i očuvanja javnog zdravlja u ovim izazovnim vremenima.

 

Revidiranu verziju Protokola možete preuzeti OVDJE 

Nazad na početnu

Ostale novosti