logo
Besplatni info telefon 080 02 02 68

KJKP Pokop d.o.o Sarajevo

Nažalost, vaš preglednik nije podržan i ne može prikazati ovu stranicu.
U cilju što kvalitetnijeg iskustva na web-u, kao i iz sigurnosnih razloga, bilo bi dobro da pokušate koristiti jedan od modernih web preglednika. Neke od najpopularnijih možete pronaći u listi ispod.
Objavljeno: 04. 02. 2021. 10:50

Prioritetno cjepljenje za pogrebnu djelatnost

European Federation of Funeral Services (EFFS), neprofitna je evropska organizacija nacionalnih i regionalnih pogrebnih asocijacija, pogrebnih društava i djelatnosti, čiji je cilj podizanje svih sektora pogrebne djelatnosti na najviši nivo profesionalizma, kvaliteta i dostojanstva, kao i poštovanja za umrle i njihove porodice a na nivou cijele Evrope.


KJKP „pokop“, također je član ove organizacije, a u doba pandemije, ova organizacija poduzima sve moguće i dostupne mjere, kako bi zaštitila svoje članice od eventualnih problema.

Stoga je predsjedništvo EFFS-a poslalo i pismo predsjedništvu Evropskog vijeća, u kojem se traži prioritetno cijepljenje za cijelu Evropu za našu profesiju.

Razlog za ovakvu odluku EFFS-a, svakako stoji u činjenici koliko su uposlenici pogrebnih djelatnosti izloženi virusu korona, te u stalnoj opasnosti od zaraze kako za sebe, tako i za kompletne svoje porodice.

Neke od evropskih zemalja poput Austrije, Švedske, Češke i Norveške, već su se pozabavile ovim pitanjem, te pogrebnu djelatnost stavili na listu prioriteta za cijepljenje protiv korona virusa.

Nazad na početnu

Ostale novosti