logo
Besplatni info telefon 080 02 02 68

KJKP Pokop d.o.o Sarajevo

Nažalost, vaš preglednik nije podržan i ne može prikazati ovu stranicu.
U cilju što kvalitetnijeg iskustva na web-u, kao i iz sigurnosnih razloga, bilo bi dobro da pokušate koristiti jedan od modernih web preglednika. Neke od najpopularnijih možete pronaći u listi ispod.

Procedure u slučaju smrti

Građani koji imaju smrtni slučaj obavezni su postupiti u skladu sa članom 23. Odluke o uređenju i održavanju gradskih grobalja. Službene novine grada Sarajeva - broj 27 od 05.11.1984. godine.

Član 23. Odluke se interpretira: Svaki smrtni slučaj prijavljuje se KJKP "POKOP" d.o.o. Sarajevo koji određuje dan i vrijeme sahrane u dogovoru sa srodnicima umrlog. KJKP "POKOP" d.o.o Sarajevo, radi člana 23. navedene Odluke, obavezan je postupiti u skladu sa članom 25. Odluke.

 

Član 25. Odluke se interpretira: Prenos posmrtnih ostataka do odgovarajuće prostorije KJKP "POKOP" d.o.o Sarajevo je dužan izvršiti u roku od tri sata od prijave, odnosno časa obavijesti o utvrđivanju smrti. Svaki građanin koji ima smrtni slučaj, dovoljno je da pozove našu mrtvačnicu/prosekturu na broj telefona 033/664-686, ili prodavnicu pogrebne opreme na broj telefona 033/551-370, nakon čega će radnici KJKP „POKOP“ d.o.o. Sarajevo preuzeti umrlo lice.

Radno vrijeme mrtvačnice/prosekture je 24 sata dnevno, svakim danom u sedmici, dok je radno vrijeme prodavnice pogrebne opreme svakim danom od 07:00 do 18:30 sati.


Dogovaranje svih detalja vezanih za organizovanje sahrana, koji podrazumijevaju prijevoz umrlih sa svih destinacija u BiH i iz inostranstva, izbor pogrebne opreme, izradu čitulja ili smrtovnica i njihovu distribuciju u dnevnim novinama, naručivanje cvjetnih aranžmana, vijenaca i slično, građani mogu izvršiti u prodavnici pogrebne opreme, koja se nalazi u ulici Petrakijina br. 1 (prekoputa Muzičke akademije), ili putem kontakt telefona 033/551-370. 

Nazad na početnu