logo
Besplatni info telefon 080 02 02 68

KJKP Pokop d.o.o Sarajevo

Nažalost, vaš preglednik nije podržan i ne može prikazati ovu stranicu.
U cilju što kvalitetnijeg iskustva na web-u, kao i iz sigurnosnih razloga, bilo bi dobro da pokušate koristiti jedan od modernih web preglednika. Neke od najpopularnijih možete pronaći u listi ispod.

Procedura za klesare

Izradu samog spomenika/nišana kao i rekonstrukciju postojećih spomenika/nišana rade ovlaštene klesarske radnje, koje su obavezne podnijeti zahtjev za izvođenje radova u KJKP "POKOP" d.o.o. Sarajevo.


Zahtjev za izdavanje saglasnosti za izvođenje radova, odnosno Zahtjev za izdavanje saglasnosti bez plaćanja naknade  je moguće preuzeti ovdje za plaćanje i bez plaćanja, ili u grobnom uredu u kojem klesar podnosi zahtjev/preuzima saglasnost (Direkcija, Prodavnica pogrebne opreme, Vlakovo, Bare, Stadion).

Klesar je dužan čitko i u potpunosti upisati podatke tražene u Zahtjevu za izdavanje saglasnosti za izvođenje radova, odnosno Zahtjevu za izdavanje saglasnosti za izvođenje radova bez plaćanja naknade. Samo tako ispunjeni, potpisani i opečaćeni zahtjevi će biti primljeni i poslani Upravniku groblja na kojem se planiraju odvijati navedeni radovi, na dalje postupanje.


Na osnovu podataka navedenih u Zahtjevu klesara, vrši se uvid u evidenciju u bazi podataka KJKP „POKOP“ d.o.o. Sarajevo o grobnom mjestu i provjera da podaci iz evidencije odgovaraju stanju na terenu, te Upravnik groblja daje Prijedlog za izdavanje saglasnosti za izvođenje radova, odnosno Prijedlog za izdavanje saglasnosti za izvođenje radova bez plaćanja naknade. Na osnovu Odluke o utvrđivanju visine naknade za izvođače radova - klesare na grobljima broj 898/14 od 23.06.2014. godine, a na Zahtjev za izdavanje saglasnosti za izvođenje radova, odnosno Zahtjev za izdavanje saglasnosti bez plaćanja naknade i na Prijedlog Upravnika za izdavanje saglasnosti za izvođenje radova, odnosno Prijedlog Upravnika za izdavanje saglasnosti za izvođenje radova bez plaćanja naknade, Uprava Preduzeća izdaje Saglasnost za izvođenje radova, odnosno Saglasnost za izvođenje radova bez plaćanja naknade. Klesar Saglasnost za izvođenje radova, odnosno Saglasnost za izvođenje radova bez plaćanja naknade, preuzima u grobnom uredu koji je u svom zahtjevu naveo kao mjesto preuzimanja saglasnosti.

Nazad na početnu