logo
Besplatni info telefon 080 02 02 68

KJKP Pokop d.o.o Sarajevo

Nažalost, vaš preglednik nije podržan i ne može prikazati ovu stranicu.
U cilju što kvalitetnijeg iskustva na web-u, kao i iz sigurnosnih razloga, bilo bi dobro da pokušate koristiti jedan od modernih web preglednika. Neke od najpopularnijih možete pronaći u listi ispod.

Procedura za klesare

Za izradu novog spomenika/nišana na grobljima kojima upravlja KJKP "POKOP" d.o.o. Sarajevo potrebno je da naknada za održavanje grobnog mjesta bude plaćena zaključno sa tekućom godinom. Dio radova koje obavlja isključivo KJKP "POKOP" d.o.o. Sarajevo:

  • Otkop zemlje za podzemne grede pri postavljanju nišana (uplata se može izvršiti u prodavnici pogrebne opreme, u ulici Petrakijina br. 1. ili u prostorijama zajedničkih službi u ulici Mula Mustafe Bašeskije br. 38)
  • Izrada armirano-betonskih temelja (uplata se može izvršiti u prostorijama zajedničkih službi, u ulici Mula Mustafe Bašeskije br. 38)
  • Izrada armirano-betonskih temelja sa popločavanjem staze (uplata se može izvršiti u prostorijama zajedničkih službi, u ulici Mula Mustafe Bašeskije br. 38)

Izradu samog spomenika/nišana kao i rekonstrukciju postojećih spomenika/nišana rade ovlaštene klesarske radnje, koje su obavezne podnijeti zahtjev za izvođenje radova u KJKP "POKOP" d.o.o. Sarajevo.

Zahtjev za izdavanje saglasnosti za izvođenje radova, odnosno Zahtjev za izdavanje saglasnosti bez plaćanja naknade, moguće je preuzeti ovdje, ili u grobnom uredu u kojem klesar podnosi zahtjev/preuzima saglasnost (Direkcija, Prodavnica pogrebne opreme, grobni ured Vlakovo ili Bare).

Klesar je dužan čitko i u potpunosti upisati podatke tražene u Zahtjevu za izdavanje saglasnosti za izvođenje radova, odnosno Zahtjevu za izdavanje saglasnosti za izvođenje radova bez plaćanja naknade. Samo tako ispunjeni, potpisani i opečaćeni zahtjevi će biti primljeni i poslani na daljnje postupanje upravniku groblja, na kojem se planiraju odvijati navedeni radovi.

Na osnovu podataka o grobnom mjestu, navedenih u Zahtjevu klesara, vrši se uvid u evidenciju KJKP "POKOP" d.o.o. Sarajevo, i provjera usklađenosti istih sa stanjem na terenu. Nakon toga, upravnik groblja daje Prijedlog za izdavanje saglasnosti za izvođenje radova, odnosno Prijedlog za izdavanje saglasnosti za izvođenje radova bez plaćanja naknade. Na osnovu Odluke o utvrđivanju visine naknade za izvođače radova - klesare na grobljima broj 898/14 od 23.06.2014. godine, a na Zahtjev za izdavanje saglasnosti za izvođenje radova, odnosno Zahtjev za izdavanje saglasnosti bez plaćanja naknade i na Prijedlog upravnika za izdavanje saglasnosti za izvođenje radova, odnosno Prijedlog upravnika za izdavanje saglasnosti za izvođenje radova bez plaćanja naknade, Uprava preduzeća izdaje Saglasnost za izvođenje radova, odnosno Saglasnost za izvođenje radova bez plaćanja naknade. Klesar Saglasnost za izvođenje radova, odnosno Saglasnost za izvođenje radova bez plaćanja naknade, preuzima u grobnom uredu kojeg je u svom zahtjevu naveo kao mjesto preuzimanja saglasnosti.

Nazad na početnu