logo
Besplatni info telefon 080 02 02 68

KJKP Pokop d.o.o Sarajevo

Nažalost, vaš preglednik nije podržan i ne može prikazati ovu stranicu.
U cilju što kvalitetnijeg iskustva na web-u, kao i iz sigurnosnih razloga, bilo bi dobro da pokušate koristiti jedan od modernih web preglednika. Neke od najpopularnijih možete pronaći u listi ispod.

Novosti

slika
19. 11. 2018. 16:16
Obnova javnog toaleta na gradskom groblju Bare

Prije nego zima pokaže svoje prave zube, u KJKP „Pokop“ sunčani dani iskoristili su se za realizaciju još jednog u nizu poslova. Naime, na opće zadovoljstvo uposlenih u preduzeću, ali posebno na zadovoljstvo građana i korisnika naših usluga, započela je obnova javnih toaleta na gradskom groblju „Bare“.

slika
13. 11. 2018. 14:00
Obnova kapele na groblju Sveti Arhangeli Georgije i Gavrilo

Ni gradsko groblje Sveti Arhangeli Georgije i Gavrilo ne zaostaje sa obnovama. Na ovom groblju započela je obnova kapele i rekonstrukcija dotrajalog krova. Ova kamena kapela posvećena Gavrilu Principu i njegovim drugovima izgrađena je 1939. godine. Kapelu je projektovao arhitekt Aleksandar Deroko, a riječ je o jednobrodnoj građevini sa dva mala zvonika.

slika
05. 11. 2018. 12:11
Polaganje cvijeća poginulim i nestalim borcima

Na groblju Sveti Josip na Koševu položeni su vijenci i upaljene svijeće poginulim i nestalim borcima, a povodom obilježavanja dana Svih Svetih, kao i Dušnog dana. Izaslanstva su položila cvijeće i na grob Davora Vujinovića, ubijenog policajca koji je dan ranije sahranjen na ovom groblju.

slika
05. 11. 2018. 11:51
Hlorna stanica

Na gradskom groblju „Vlakovo“, obnovljena je i raščišćen teren oko hlorne stanice. Hlorna stanica je zapravo sistem dizajniran na način da omogućava potpuno bezbjednu hlorisanu vodu.

slika
05. 11. 2018. 11:41
Svi sveti

Na sarajevskom groblju „Bare“, kao i na ostalim grobljima, i ovaj praznik Svih Svetih, kao i Dušni dan, obilježilo je praznično raspoloženje. Mnoštvo građana, cvijeća i svijeća, prekrilo je grobljanske površine, a topao jesenji dan omogućio je i uređenje grobnih mjesta najmilijih.

slika
29. 10. 2018. 13:06
Čišćenje pred blagdane

Radnici kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Pokop“ ovih dana radili su i na poslovima čišćenja i uređenja pravoslavnih i katoličkih parcela na gradskom groblju „Vlakovo“. Čišćene su travnate površine, pješačke staze i grobna mjesta, a posebna pažnja posvećena je čišćenju rigola.

slika
29. 10. 2018. 12:57
Proširenje Aleje veterana

Radovi na proširenju Aleje veterana, mjesta posvećenog za ukop dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja, organizatora otpora, boraca pripadnika svih religija, ali i ateistima, ne prestaju. Teren se čisti, vade se panjevi i radi se na uspostavljanu drenažnog sistema. Slijede i radovi na izgradnji infrastrukture i pristupnih saobraćajnica. Tako će Aleja veterana dobiti nova mjesta za ukop, što je još jedan u nizu projekata koje je KJKP „Pokop“ krenuo sa realizacijom.

slika
24. 10. 2018. 10:10
Jesen

Na grobljima Koševske doline posljednjih dana užurbano su se obavljali jesenji radovi. Orezivanje i okopavanje ruža i ukrasnog grmlja i drveća samo su neki u nizu poslova, a rezultat više nego očigledan. Uz uobičajene poslove na hortikulturnom uređenju grobalja, a koje naši radnici neumorno obavljaju, ovih dana posađeno je i 1 500 sadnica sezonskog cvijeća – viole.

slika
17. 10. 2018. 09:43
Aleja veterana

Lijepo vrijeme omogućilo je da se na gradskom groblju „Vlakovo“ intenzivno radi na proširenju Aleje veterana. Radnici i mašinerija su na terenu i bez prekida se raščišćava teren, kako bi se na Aleji veterana dobila nova grobna mjesta, obzirom da ih je ostao veoma mali broj. Drveće i nisko rastinje se reže, panjevi uklanjaju i teren priprema za nastavak radova.