logo
Besplatni info telefon 080 02 02 68

KJKP Pokop d.o.o Sarajevo

Nažalost, vaš preglednik nije podržan i ne može prikazati ovu stranicu.
U cilju što kvalitetnijeg iskustva na web-u, kao i iz sigurnosnih razloga, bilo bi dobro da pokušate koristiti jedan od modernih web preglednika. Neke od najpopularnijih možete pronaći u listi ispod.

Procedure u slučaju smrti

Građani koji imaju smrtni slučaj obavezni su postupiti u skladu sa članom 23. Odluke o uređenju i održavanju gradskih grobalja.Službene novine grada Sarajeva - broj 27 od 05.11.1984. godine. Član 23. Odluke se interpretira: Svaki smrtni slučaj prijavljuje se KJKP "POKOP" d.o.o. Sarajevo koji određuje dan i vrijeme sahrane u dogovoru sa srodnicima umrlog. KJKP "POKOP" d.o.o Sarajevo, radi člana 23. navedene Odluke, obavezan je postupiti u skladu sa članom 25. Odluke.

 

Član 25. Odluke se interpretira: Prenos posmrtnih ostataka do odgovarajuće prostorije KJKP "POKOP" d.o.o Sarajevo je dužan izvršiti u roku od tri sata od prijave, odnosno časa obavijesti o utvrđivanju smrti. Svaki građanin koji ima smrtni slučaj dovoljno je da na telefon 033/664-686 pozove našu mrtvačnicu/prosekturu, koja se nalazi na groblju Bare, gdje je radno vrjeme od 00:00 - 24:00 sata ili od 07:00-18:30 sati pozove prodavnicu pogrebne opreme ul. Petrakijina br.1 na telefon 033/551-370 i KJKP "POKOP" d.o.o Sarajevo istog momenta preuzima umrlo lice.

 

Vezano za dogovor oko prevoza umrlih lica, obezbjeđenja pogrebne opreme i organizovanje i vršenje sahrane, građani treba da se obrate u prodavnicu pogrebne opreme koja se nalazi u ul. Petrakijina br.1

(preko puta Muzičke akademije) ili na kontakt telefon 033/551-370.

 

Radno vrijeme zaposlenih u prodavnici pogrebne opreme, gdje se dogovara sve potrebno za sahrane i gdje se mogu dobiti informacije o sahranjenim licima i rezervisanim grobnim mjestima na grobljima kojim

KJKP "POKOP" d.o.o Sarajevo upravlja i gazduje, je svakim danom od 07:00-18:30 sati što znači i subotom i nedjeljom, dok je radno vrijeme u mrtvačnici/prosekturi svih 24 sata, tako da građani, bez razlike u koje doba dana i noći, mogu koristiti usluge preuzimanja, zbrinjavanja i opremanja umrlih lica.

Nazad na početnu