Informacije o kolačićima

Kolačići su male tekstualne datoteke koje naša aplikacija pohranjuje u vaš web preglednik da bi vam olakšali korištenje nekih funkcionalnosti. Npr. Kada se prijavite sa vašom email adresom i lozinkom, aplikacija postavlja kolačić koji vas identifikuje i koji nam govori da ste vi prijavljeni korisnik. Kada ne bi postavili ovaj kolačić bilo bi potrebno da se nakon otvaranja bilo koje stranice svaki put iznova prijavljujete.

Osim kolačića koje koristimo za identifikaciju prijavljenog korisnika, također koristimo kolačiće da bi pohranili proizvode i usluge koji se nalaze u vašoj korpi.

Mnoge aplikacije koriste kolačiće za praćenje korisnika, i u marketinške svrhe. Obzirom da vam naša aplikacija ne prikazuje reklame mi takve kolačiće ne koristimo. U vaš preglednik mi pohranjujemo samo one kolačiće koji su nam zaista neophodni za ispravno funkcionisanje aplikacije.

Šta se dešava prilikom zabrane postavljanja kolačića

Svi web preglednici imaju opciju pomoću koje možete zabraniti aplikaciji pokop.ba da u preglednik pohranjuje kolačiće. Ukoliko ste registrovani korisnik a zabranite kolačiće biće potrebno da se prijavljujete svaki put kada otvorite novu stranicu, jer bez kolačića nemamo mogućnost da potvrdimo vaš identitet.

Ukoliko niste registrovani korisnik, i niste prijavljeni, a u vašu korpu dodate proizvode ili usluge i napustite stranicu, korpa će biti prazna kada se ponovno vratite. To će se desiti zato što stanje korpe čuvamo pomoću kolačića za korisnike koji nisu registrovani.

Kolačići treće strane

Naša aplikacija ne koristi kolačiće treće strane. Svi kolačići koji vaš pretraživač spašava prilikom korištenja naše aplikacije su pod potpunom kontrolom KJKP Pokop d.o.o., i niko osim nas nema pristup istim.