Izjava o privatnosti

Prije nego detaljno objasnimo kada i kako sakupljamo i koristimo vaše lične podatke želimo da napomenemo da ukoliko niste registrovani korisnik, ili niste izvršili kupovinu pomoću naše aplikacije, KJKP Pokop d.o.o. ne prikuplja, niti posjeduje ikakve podatke o vama. Jedina stvar koja se bilježi je vaša IP adresa i stranice koje ste posjetili.

Osim toga, pokop.ba ne prikazuje oglase i reklame, tako da prikupljamo samo informacije potrebne za ispravno funkcionisanje aplikacije, i informacije potrebne za izvršavanje narudžbi ukoliko ste kupac nekih od naših proizvoda ili usluga.

U nastavku ćemo detaljno objasniti koje podatke prikupljamo tokom vaše posjete pokop.ba aplikaciji, te kako koristimo prikupljene podatke. Naša aplikacija sadrži nekoliko linkova koji vode do eksternih web stranica. Politika privatnosti opisana ovdje se ne odnosi na te eksterne web stranice.

Prihvatanje ovih Pravila o privatnosti znači prihvatanje prikupljanja, obrade i upotrebe vaših ličnih podataka od strane kompanije KJKP Pokop d.o.o. u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka i uključuje uslove koje ćemo opisati u nastavku.

Prava nosioca podataka

Nadležni organ za zaštitu podataka, koji definiše propise i prava nosioca podataka je:

 • Agencija za zaštitu ličnih podataka
 • Dubrovačka broj 6, Sarajevo
 • Telefon +387 33 726 250
 • Email adresa: azlpinfo@azlp.ba

Nosilac podataka (lice na koje se podaci odnose), u skladu sa Zakonom, ima sljedeća prava koja su definisana od strane Agencije za zaštitu ličnih podatakau Bosni i Hercegovini:

 • Da bude obaviješten o prikupljanju podataka, od strane kontrolora
 • Da bude obaviješten o izvoru ličnih podataka
 • Na pristup ličnim podacima
 • Na informacije u vezi s obradom njegovih ličnih podataka, najmanje jedanput godišnje bez naknade
 • Na podnošenje prigovora.

U gore navedenim stavkama iskorišten je termin "Kontrolor podataka". Kontrolor podataka je organizacija odgovorna za sakupljanje i obradu vaših ličnih podataka. U ovom slučaju kontrolor podataka je:

 • KJKP Pokop D.O.O.
 • Mula Mustafe Bašeskije 38
 • 71000, Sarajevo

Kada, zašto i kako prikupljamo Vaše podatke

Da bismo uspješno izvršili usluge koje nudimo, moramo prikupljati, obrađivati i čuvati, a ponekad i dijeliti Vaše lične podatke sa trećim stranama.

Od vas tražimo samo one informacije koje su nam zaista potrebne, i samo onda kada su nam potrebne. Ispod se nazali detaljan opis podataka koje prikupljamo. Stavke su grupisane u kategorije prema trenutku kada se sakupljaju.

Lični podaci koje prikupljamo kada posjećujete našu stranicu

Kada otvorite našu web aplikaciju neovisno od toga da li ste registrovani korisnik ili ne, prikupljamo sljedeće podatke:

Datum i vrijeme posjete stranice, IP adresu vašeg uređaja, naziv i verziju web preglednika pomoću kojeg pristupate stranici, te vaš operativni sistem.

Ove podatke isključivo koristimo za internu analizu uređaja i web preglednika pomoću kojih se pristupa stranici da bi se osigurali da ista radi na zadovoljavajućem nivou na što većem broju uređaja. Ove podatke ne dijelimo sa trećim licima.

Lični podaci koje prikupljamo prilikom registracije

Da bi se uspješno registrovali i napravili profil na pokop.ba aplikaciji potrebno je da unesete vaše ime, prezime, email adresu i lozinku. Registrovani korisnici na stranici svog profila imaju uvid u sve aktivne i završene narudžbe. Osim toga, registrovanim korisnicima je olakšano pravljenje narudžbi, jer je njihov identitet već potvrđen i nema potrebe da ponovo unose svoje lične informacije.

Ime, prezime, email adresu i lozinku čuvamo da bi se Vi kasnije ponovo mogli prijaviti, i u svrhu interne evidencije registrovanih korisnika. Ovi podaci se također ne dijele sa trećim licima.

Lični podaci koje prikupljamo prilikom naručivanja proizvoda ili usluga

Da biste uspješno napravili narudžbu, moraćete da ispunite obavezna polja. Obavezna polja su Ime, Prezime, Ulica, Poštanski Broj, Grad i Država. Ukoliko se odlučite da neki od naručenih proizvoda treba dostaviti na grobno mjesto biće potrebno da unesete i podatke o tom grobnom mjestu.

Ovi podaci su nam potrebni da bi mogli uspješno izvršiti naplatu vaše narudžbe. Osim što ih pohranjujemo zbog vođenja evidencije narudžbi, ove podatke prosljeđujemo kompaniji koja se bavi procesiranjem naplata.

Kada ćemo izbrisati vaše podatke?

Vaše lične podatke brišemo, prema propisanim pravilima, čim njihova svrha bude ispunjena. Zavisno od svrhe obrade podataka, primjenjuju se različita pravila za brisanje podataka. Kada istekne rok zadržavanja, pohranjeni podaci će biti izbrisani.

Možemo izbrisati Vaše lične podatke ukoliko to zatražite putem emaila. Uprkos zahtjevu za brisanjem podataka, zbog zakonskih regulativa neke podatke smo dužni sačuvati i oni neće moći biti obrisani.

Ukoliko na primjer zatražite brisanje vašeg profila, to ćemo i učiniti ali ćemo morati sačuvati podatke o vašim narudžbama i kupljenim artiklima i uslugama.

Koje treće strane imaju pristup Vašim ličnim podacima?

Nikada nećemo proslijediti vaše podatke neovlašćenim trećim licima. Dok primamo usluge određenih partnerskih kompanija kao dio našeg poslovanja, pružamo im ograničen i strogo nadziran pristup Vašim ličnim podacima. Prije slanja ličnih podataka partnerskim kompanijama na obradu, svaka kompanija će biti pojedinačno provjerena. Svi primaoci podataka moraju ispunjavati uslove pravne zaštite podataka i moraju, uz validne dokaze, dokazati potreban nivo zaštite ličnih podataka.

Jedina kompanija sa kojom dijelimo vaše lične podatke je kompanija koja nam pruža usluge procesiranja transakcija, i to samo jednom prilikom plaćanja. Vaše podatke nikad ne dijelimo sa oglašivačima ili marketinškim organizacijama koje bi mogle iskoristiti vaše podatke da bi vam poslali neželjene ponude ili oglase.

Osim toga, neki zaposlenici imaju KJKP Pokop d.o.o. imaju pristup vašim ličnim podacima. Zaposlenici koji imaju pristup vašim podacima su oni koji su zaduženi za izvršavanje vaših narudžbi.

Pravo na izmjene

Zadržavamo pravo na izmjenu Politike zaštite podataka u skladu sa zakonskim odredbama. Ukoliko dođe do nekih važnijih promjena bićete blagovremeno obavješteni putem vaše email adrese ukoliko ste registrovani korisnik.