Obavijest o ulasku u groblje

U cilju odavanja dužnog poštovanja osobama koje su sahranjene na grobljima kao i osiguravanja uvjeta za obavljanje dženaza i sahrana na dostojanstven način, te očuvanja infrastrukture grobalja, zabranjuje se ulaz motornim vozilima na groblja kojima upravlja i gazduje KJKP „Pokop“ d.o.o. Sarajevo, svaki radni dan u periodu od 07:00 do 16:00 sati, te u dane vikenda ukoliko se na groblju obavljaju dženaze ili sahrane.

Ulazak u groblje je moguć isključivo uz odobrenje Uprave preduzeća.

Prednost prilikom odobaravanja ulaska na groblje imaju:

-         Ratni vojni invalidi,

-         Civilne žrtve rata,

-         Osobe sa invaliditetom,

-         Osobe sa poteškoćama u razvoju

-         Osobe starije životne dobi,

-         Osobe narušenog zdravlja.

Pored ispunjenog zahtjeva za odobravanje ulaska na groblje, podnosioci zahtjeva su dužni dostaviti i dokaz da pripradaju nekoj od navedenih kategorija ili navesti druge razloge zbog kojih smatraju da im se treba odobriti ulazak na groblje.

Od zabrane ulaska u groblje izuzeti su izvođači radova na proširenju i uređenju groblja, izvođači klesarskih radova i vozila koja obavljaju prijevoz preminulih osoba.

Zahtjev možete preuzeti na linku ispod ove obavijesti i na ulazu u groblja.

Zahtjev sa pratećim dokumentima možete dostaviti putem elektronske pošte na mail adresu: kjkp_pokop@bih.net.ba, lično u najbliži grobni ured ili na adresu Mula Mustafe Bašeskije br.38, 71000 Sarajevo.


U nadi da ćemo zajedničkim naporima omogućiti da naši najdraži počivaju u miru,

unaprijed se zahvaljujemo.


OBAVIJEST

ZAHTJEV

Nazad na početnu