Pripreme za Ramazanski Bajram

U susret dolasku Ramazanskog Bajrama, zajednice diljem svijeta pripremaju se kako bi dočekale ovaj poseban vjerski i društveni događaj. U skladu s tim, radnici KJKP "Pokop" vrijedno rade kako bi naša gradska groblja bila spremna za predstojeći Ramazanski Bajram, koji se ove godine obilježava 10.04.2024. godine.

Na grobljima je u procesu košenje trave, čišćenje rigola, pješačkih staza i detaljno čišćenje i uređenje svih parcela. Takođe, čiste se saobraćajnice, platoi, stepenice kako bi se osigurala maksimalna sigurnost građana koji će posjetiti groblja tokom praznika i odati počast svojim najmilijima.

Naš cilj je da groblja zasijaju u punom sjaju, pružajući mir i dostojanstveno okruženje za posljednje počivalište svih naši sugrađanki i sugrađana.

Mjesec Ramazana podsjetio nas je na osjećaj milosti, dobročinstva, tolerancije, solidarnosti i osjećaja za druge. Da bi nastavili u istom duhu, molimo sve posjetitelje da ne bacaju otpatke, iza sebe ne ostavljaju smeće i na taj način daju doprinos u očuvanju načela pijeteta preminulih, zaštite javnih interesa i prirodne sredine.

Molimo građane koji će u narednim danima posjetiti groblja da budu strpljivi u saobraćaju, jer se očekuje velika gužva na samim prilazima.

 

Nazad na početnu